‘’ Başkasının Zararını İsteme, Kendin de Zarar Verme ; Hep İyilik Yap , Kibirlenme; Kötülük Yapmaktan Sakın ! ’’ Sözünü Açıklayan Kompozisyon Yazınız.


‘’ Başkasının Zararını İsteme, Kendin de  Zarar  Verme ;  Hep İyilik Yap , Kibirlenme; Kötülük Yapmaktan Sakın ! ’’ Sözünü Açıklayan Kompozisyon Yazınız.

İnsan  olduğumuz için  kusurlarımız elbette olacaktır . Bazen  istemeden de olsa kalp kırabiliriz , sevdiklerimizi incitebiliriz . Önemli olan ise yapılan yanlışlarda  ısrarcı olmamaktır .  Her zaman insan gibi insan olmaya çalışmalıyız . İnsanlara içimizden kötülük düşünmemeliyiz. Yüzüne güldüğümüz insanı akşam eve gelince çekiştirmemeliyiz , başkalarının kusurunu aramak yerine önce aynada kendimize bir bakmalıyız .

Kusuru olanların kusurunu da kapatmalıyız . Çünkü  erdemli insana , ahlaklı insana yakışacak olan bu davranış şeklidir . Yetimin, ökszün hakkını yememeliyiz, faizden ısrarla uzak durmalıyız . Başkalarına asla ve asla zarar vermemeliyiz. Kötülüğe kötülükle değil iyilikle karşılık vermeliyiz . Allah’ın yarattığı insanları Allah’tan ötürü çok sevmeliyiz . Her zaman iyilikten yana olmalıyız . Şefkatli ve hoşgörülü olmalıyız . Vicdani duygularımızı asla yitirmemeliyiz . Haksızlık karşısında hakkımızı aramalıyız . Adaletsizliği yapan en yakınlarımız da olsa buna asla boyun eğmemeliyiz ve her zaman  adaletten yana olmalıyız .  Paranın, malın, mülkün kölesi olmamalıyız . Malımız, mülkümüz ile övünmemeliyiz , insanlara tepeden bakmamalıyız . Alçakgönüllü ve tevazu sahibi kişiler olmalıyız . Kötülükleri def etmeliyiz, iyilikleri çoğaltmalıyız . İnsanlar arasında ayrım yapmamalıyız , her insanı insan olduğu için sevmeliyiz . Doğadaki  hayvanlara da zarar vermemeliyiz, onların da canlarını yakmamalıyız . Her zaman doğru, dürüst, güvenilir insan olmalıyız . Yüce Allh’ın istediği gibi bir insan olmalıyız . Yüce Kitabımızı Kuran-ı Kerim'i iyi idrak etmeliyiz . Kuran-ı iyi anladığımız takdirde kötülüklerden uzak dururuz zaten .

Okuduğumuz Yüce kitabımızda geçen emirleri hayatımızda uygulamalıyız . İnsanlar arasında bozgunculuk çıkarmamalıyız , başkalarına iftira atmamalıyız. Her zaman  iyi bir kul, iyi bir müslüman ve iyi bir insan olmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...