Otizmli Bireylere Nasıl Destek Olmalıyız ? Yazınız .


Otizmli Bireylere Nasıl Destek Olmalıyız ? Yazınız .

Otizm , erken çocukluk döneminde görülür . Otizmli çocuklarda sosyal  etkileşim ve iletişim ile ilgili etkinlikler sınırlıdır .  Otizmli çocuklarımız çevresindeki insanların farkında olmaz . Kendisi için nerenin güvenliği bir ortam olup olmadığını bilmez . Sınırlı sayıda ilgileri vardır . Nesnelerin daha çok ayrıntıları ile ilgilenirler , günlük yaşam ile ilgili alışkanlıklarında değişim yapılmasını istemezler ve daha birçok özelliklere sahiptirler . Otizmli olan bireylere  karşı her zaman sabırlı olmalıyız .

 Onlara karşı asla kötü davranmalıyız . Kendimizi onların yerine koymalıyız ve empati kurabilme becerisine sahip olmalıyız . Otizmli çocukları olan ailelere  imkanımız varsa maddi ve manevi yönden destek olmalıyız  . Otizmli bir çocuk evimize geldiğinde evimizi dağıtsa da ona karşı asla bağırmamalıyız , eşyalarımız zarar gördü diye  sinirlenmemeliyiz . Önemli olan eşya değildir o çocuğun mutlu olmasıdır . Onun için elimizden geldiği kadar onlara destek olmalıyız , sevgimizi göstermeliyiz , ona sarılmalıyız ve onu koşulsuz sevmeliyiz .

 Otizmli olan  değerli insanlarımıza karşı her zaman anlayışlı olmalıyız .  Çocuk bir hata yaptığında asla ona ceza vermemeliyiz . Otizmli çocuklar ile iletişim kurmaya çalışmalıyız .  Onları çok fazla gürültülü ortamlara sokmamalıyız .  Ailesi de onun için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapmalıdır ve onu çok ama çok sevmelidir .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...