Dünya Vatandaşı Olmak Konulu Bir Kompozisyon Yazınız .


Dünya Vatandaşı Olmak Konulu Bir Kompozisyon Yazınız .

 Dünya vatandaşı olmak ,  yer yüzünde yaşayan insanların kendilerini gezegenin , dünyanın  bir parçası , bir vatandaşı olarak görmeleridir . Dünya vatandaşı olan kişi  dil , din , ırk , sınıf , renk ayrımı yapmaz .  Dünya vatandaşıyım demekle  de dünya vatandaşı olunmuyor . Dünya  vatandaşı olmak isteyen kişi farklı kültürlere karşı hoşgörülü olmasını bilmelidir .

Çeşitli kültür ve  düşünce biçimleri ile uyumlu olmalıdır , esnek olmalıdır , katı  olmamalıdır .  Kalıplaşmış yargılardan kurtulmalıdır . Dünya vatandaşı olmak için küçük yaşlarda eğitime önem verilmesi gerekir . Tek bir dil bilmek ile dünya vatandaşı olunmaz . Ya da sadece geleneksel yöntemler bilmek de yeterli olmaz . Öğrenciler eleştirel düşünme becerisine sahip olabilen , empati kurma  becerisine sahip olabilen , sorgulayabilen ,  yaratıcı olan , analiz yapabilen  bireyler olarak yetiştirilmelidir .  Çocuklarımızın , öğrencilerimizin bir dünya vatandaşı olabilmeleri için her açıdan gelişmesi gerekir . Gelişimin bir bütün olduğu gözden kaçırılmamalıdır . Öğrencilere özgüven aşılanmalı , öğrenciler  sosyal sorumluluk duygusuna sahip olabilmelidir . 

Dünya vatandaş ı olmak isteyen kişi kendini iyi bir şekilde ifade edebilme yeteneğine sahip olmalıdır . Girdiği ortamlarda kendini iyi bir şekilde tanıtmalı , anlatmalıdır . Olaylara tarafsız yaklaşabilmeli ve insancıl olmalıdır . Farklı yerleri merak etmeli , gezip görmelidir . Bu merak duygusunu asla kaybetmemelidir .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...