Çevre Kirliliği İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Çevre Kirliliği İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Günümüzün en büyük sorunlarından biri de çevre kirliliğidir . Çevremiz günden güne kirlenmekte , çevre sorunları artmaktadır . Çevre kirliliğinin en büyük suçlusu ise biz insanlarız . Çünkü çevreye gereken önemi vermiyoruz . Çöplerimizi sokaklara atıyoruz , kalitesiz  yakıtlar kullanarak doğamızı kirletiyoruz . Çevre kirliliğinin birçok sebebi vardır . Ama bu sebeplerin en başında insanların çevreyi hoyratça kullanıyor olması  geliyor . Diğer nedenler ise şunlardır : Plansız kentleşme , plansız sanayileşme , nüfusun hızla artması , çevremizdeki doğal kaynakların gereksiz yere israf edilmesi gibi nedenlerden dolayı çevre kirliliği hızla artmaktadır .

Yukarıdaki nedenlere sebep olan ise yine biz insanlarız . Oysa çevremizi daha iyi kullanmak varken , daha tutumlu olmak varken kendi elimizle kendi sonumuzu getiriyoruz galiba . Çevre kirliliğinin en büyük faturasını da yine biz ödeyeceğiz . Nasıl mı ? Anlatayım o zaman : Çevre kirliliği sonucunda temiz bir hava alamamaya başlayacağız , salgın hastalıklar baş gösterecek , sularımız kirlenecek , toprak kirlenecek , hava kirlenecektir .  Dünyamızın coğrafyası hızla değişmeye başlayacak , iklimler değişecek , enerji kıtlığı başlayacak , beslenme sorunları ortaya çıkacak , canlı çeşitliği azalacak ve canlıların nesli yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır . Su kaynaklarımız hızla azalacak ve kurumaya başlayacaktır . Erozyonlar olmaya başlayacak ve toprak verimliliği düşecektir .


İşte tüm bunlara karşı bizlerin alması gereken önlemler şunlar olmalıdır : Bilinçli insan olmalıyız , ormanlarımızı yok etmemeliyiz , çöpleri çöp kutusuna atmalıyız , yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmalıyız , sularımızı kirletmemeliyiz , geri dönüşüme önem vermeliyiz , bilinçli tarım yapmalıyız , sanayileşmeyi yaparken çevreye zarar vermemeliyiz , eğitimli bireyler yetiştirmeliyiz,  canlı türlerini yok etmemeliyiz . 

5 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...