Bağa Bak Üzüm Olsun , Yemeye Yüzün Olsun Atasözü İle Anlatılmak İstenen Nedir ? Bu Konudaki Düşüncelerinizi Kompozisyon Şeklinde Yazınız .

Bağa Bak Üzüm Olsun , Yemeye Yüzün Olsun Atasözü İle Anlatılmak İstenen Nedir ? Bu  Konudaki Düşüncelerinizi Kompozisyon Şeklinde Yazınız .

 Eğer bir şeylere sahip olmak istiyorsak  öncelikle çalışmamız gerekir. Yani emek edip alın teri dökmemiz gerekiyor . Boş durana yemek yok diye boşa söylenmemiştir . Boş duran  aç kalır ve başkalarına muhtaç olur . Eğer  maddi imkanlarımızın iyi olmasını istiyorsak , karnımızın aç kalmasını istemiyorsak , başkalarına muhtaç olmak istemiyorsak biz de çalışmalı ve işin bir ucundan tutmasını bilmeliyiz . 

Örneğin; babamız  bahçe işleri ile yaz , kış uğraşsın ve biz de ona hç yardım etmeyelim . Ürünler satıldığı zaman , babamız emeğinin karşılığını alır . Biz ise hiç bir emek etmediğimiz için ondan para istemeye yüzümüz olmaz . Çünkü hak etmedik . Eğer  babamız  çalışırken biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmiş olsaydık , işbirliği içinde çalışsaydık bizim de kazanılan para da hakkımız olurdu . Kazandığımız parayı alır  , hak ettiğimiz için istediğimiz şekilde  harcar ve  gereksinimlerimizi gidermeye çalışırdık .


Bundan dolayı hayatta eğer  birşeylere sahip olmak istiyorsak , kimi insanlardan bazı beklentiler içine giriyorsak o inanların yaptığı ilerde onlara yardımcı olmalıyız . Zaten hakkımız olan bize verilir , eğer ki biz gerçekten çalışıp  alın teri döktüysek.

2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...