Para İyi Bir Hizmetkar Kötü Bir Efendidir Giriş , Gelişme , Sonuç Yazısı

Para İyi Bir Hizmetkar Kötü Bir Efendidir Giriş , Gelişme  , Sonuç Yazısı

Dünyadaki her varlık , her nesne insanın hizmeti için yaratılmıştır . Her varlığı işlerimizi kolaylaştırmak , hayatımızı daha rahat yürütmek için kullanırız . İnsanların hayatındaki en önemli varlıklardan birisi de para olmuştur . İnsanlar yüzyıllardır para kazanmak ve kazandığı parayı en iyi şekilde harcayabilmek için çalışmıştır .

İnsanlar paranın bir araç olduğunun farkında olmalı ve parayla olan ilişkisini buna göre ayarlamalıdır . Eğer parayı bir araç olarak görürsek para birçok işimizi yapmamızda bize çok yardımcı olur . Parayı bir araç olarak görürsek ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için onu kullanırız . Ama bazı insanlar vardır ki para hırsı onların gözünü körleştirmiştir . Artık bu tip insanlar için para hayatı kolaylaştıran bir araç olmaktan çıkmış , sürekli daha fazlasına sahip olunması gereken bir "amaç" haline gelmiştir . Hırsına kapılan insanlar artık para kazanmak için yaşamaya başlarlar . Para artık bir hizmetkar olmaktan çıkmıştır ve bu gibi insanları kendisinin kölesi haline getirmiştir . Hem de öyle bir efendi olmuştur ki para kölesi haline getirdiği insanlara kendi uğruna her türlü kötülüğü yaptırır hale gelmiştir .


Her şeyde ölçü gerektiği gibi para konusunda da ölçülü olmak gerekir . Hayatımızı daha çok para kazanmaya adayarak hayatın güzelliklerini kaçırırsak artık paranın kölesi haline gelmişiz demektir . 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...