Anne , Baba ve Büyüklerimize Saygı Konulu Kompozisyon

Anne , Baba ve Büyüklerimize Saygı Konulu Kompozisyon

Anne babalarımız bizleri dünyaya getiren , ilk öğretmenlerimiz olan ,  bebeklikten çocukluğa , çocukluktan gençlik dönemlerimize kadar bizleri koruyup kollayan ve hayata hazırlayan kutsal varlıklarımızdır . Gecelerce uykusuz kalan , çocuğunu doyururken kendisinden eksilten , hep önce evladının ihtiyaçlarına öncelik veren anne ve babalarımızın haklarını ödeyebilmemiz imkansızdır .

Anne ve babalar çocuklarından maddi bir beklenti içerisine girmezler . Onlar hep bizlerin rahat etmemizi isterler . Kendileri her cefaya katlanır da çocuklarının parmağının ucuna diken batsa yürekleri yanar . Bizleri bu kadar seven insanlara elbette en büyük saygıyı göstermemiz gerekir . Onlar nasıl ki bizleri büyütürken üzerimize titredilerse bizler de onların gönlünü kırmamak için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz . Dini inançlarımız da bunu yapmamızı ister . " Anne ve babaya of bile dememek " bizim inançlarımızın temelinde yer almaktadır . Türk kültüründe de büyüklere saygı çok önemli bir yer tutmaktadır . Büyüklerimizin yanında hal hareketlerimize , konuşmalarımıza daha fazla dikkat etme gibi özelliklerimiz bizim büyüklerimize saygımızın göstergeleridir .


Anne babalarımıza ve büyüklerimize saygımızı hiçbir zaman bırakmamalıyız . Belki kültürel yozlaşma ve yabancı kültürlerin etkisi kulağımıza farklı şeyler fısıldıyor ama bizler kültürümüzün değerlerine sahip gençler olarak büyüklerimizi birer rehber olarak kabul etmeli ve saygının en büyüğünü göstermeliyiz onlara . 

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...