Günlük Hayatta Teknoloji Konusunda Kısa Bir Yazı

Günlük Hayatta Teknoloji Konusunda  Kısa Bir Yazı

Teknoloji artık hayatımızda iyice yer edinmiş ve birçok avantajı ve dezavantajı da beraberinde getirmiştir . Teknoloji sayesinde zamandan ve emekten tasarruf sağlanmış ve gündelik işlerimizde kolaylıklar sağlanmıştır . Önceden elde yıkanan çamaşırlar ,  bulaşıklar  yeni teknolojik ürünlerin ortaya çıkması ile çok kolay bir biçimde dakikalar içerisinde yıkanır hale gelmiştir .

Çamaşır makinesi , bulaşık makinesi gibi aletler ev işlerini çok kolay hale getirmiştir . Telefonlar sayesinde iletişim daha kolay sağlanmış  , uzakta olan yakınlarımızın sesini duymaya hasret kalmamaya başlamışızdır . Çünkü telefonlar sayesinde her an görüntülü de konuşabiliyor ve sesini de duyabiliyor olmaktayız . İnternetin hızla yayılması sonucunda bilgiye erişim daha kolay olmuş , ülkemizde ve dünyada olan haberlerden anında bilgimiz olmaya başlamıştır . Eğitimde , sağlıkta , ekonomide ve daha birçok alanda teknolojinin faydası olmaktadır . Fakat fazla kullanımı insanların sağlığını tehlikeye atarak insanların daha fazla radyasyona maruz kalmasına , bel , boyun , göz..vb  gibi yerlerde fiziki problemlere yol açmaya başlamıştır .


Bundan dolayı teknolojiyi amacına uygun olarak kullanmalı ve abartmamalıyız . Eğer teknolojiyi amacına uygun olarak kullanırsak  bizler için daha iyi olur ve sağlığımız da fazla tehlikeye atmamış olur ve doğaya da fazla zarar vermemiş oluruz .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...