Her Doğan Gün Bir Umuttur Sözü İle İlgili Kompozisyon

Her Doğan Gün Bir Umuttur İle İlgili Kompozisyon

Umut insanı hayata bağlar . Umudu olmayan insan her şeyini kaybetmiştir . Umudun olmadığı yerde girişimcilik , cesaret , başarı yoktur . Çaresizlik , bıkkınlık ve yılgınlık vardır . Kişi umutsuz olduğu zaman hayatta bir zevk almaz ve hep yerinde sayar . Çünkü yeni bir şeyler denemekten korkar ve başaramayacağım korkusu olur . Oysa umudu olan kişi  kendisine gerçekleştirebileceği hayaller kurar ve her gün o kişi için bir umuttur . Bunun için başımıza ne gelmiş olursa olsun umudumuzu asla kaybetmemeli ve hayattan kopmamalıyız .

Hayat yaşamaya ve eğlenmeye değerdir çünkü . Gün doğmadan neler doğar sözü de umutlu olmanın önemini belirtir . Örneğin; işinizi kaybetmiş ve maddi sıkıntılar içine girmiş olabilirsiniz . Evde oturup iş beklerseniz ve  hiçbir faaliyette bulunmazsanız elbette iş bulamaz ve karamsarlık içinde beklemeye devam edersiniz . Oysa bu işi kaybettim ama yine bir iş bulurum diyerek çalışmaya ve araştırmaya devam edersiniz , umudunuzu yitirmeyip yolunuza devam ederseniz belki de o kaybettiğiniz işten daha kazançlısını bulacak ve daha mutlu olacaksınız . Bundan dolayı her doğan gün bir umuttur . Hiç ummadığınız anda karşınıza neler çıkacağını bilemezsiniz . Hayat umut ettikçe güzel ve yaşanmaya değerdir .


Sabah gözlerimizi açabildiğimiz an aslında yaşamın devam ettiğini ve hala bir şansımızın olduğunu bilmeliyiz . Elimizden geldiği kadar üretmeli , başkalarına yardımcı olmalı ve hayata değer katmalıyız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...