Ailenin Toplum İçindeki Yeri Ve Önemi İle İlgili Kompozisyon

Ailenin Toplum İçindeki Yeri Ve Önemi İle İlgili Kompozisyon

Aile anne , baba , çocuklar , büyüklerden oluşan toplumun temel kurumlarından biridir . Ailede yetişen bireylerin  iyi bir şekilde yetiştirilmesi ve topluma kazandırılması gerekir . Aile yapısı bir milletin en önemli kurumlarından biridir . Aile içinde çözülme başlarsa , boşanmalar artar , şiddet artarsa aile birliği denen bir şey kalmaz ve milletler güçlü kalmaz .

Bir toplumun sağlam kalabilmesi güçlü ve eğitimli aile bireyleri sayesinde olur . Aile çocuklarına nasıl eğitim verirse çocuklar da o oranda gelişir ve değişir . Aile çocuklarına örnek olmalı , topluma örnek olmalıdır . Olumlu model olmalıdır aile bireyleri çocuklarına . Bir çocuğun hayatta güçlü olması , kendine güveni olması o çocuğun aile içinde aldığı eğitime bağlıdır . Çünkü eğitim ilk olarak aile kurumunda başlar . Bunun için aile kavramının anlamını iyi idrak etmeli ve onun çözülmemesi için , bozulmaması için geleneksel değerlerimize sahip çıkmalı ve onu korumalıyız . Bizi biz yapan kültürel ögelerimizi aile içinde yaşatmaya özen göstermeliyiz .


Aile içinde birlik ve beraberlik, sevgi ve dayanışma olmalıdır ki o toplumlar da güçlü ve dirençli olsun . Aile  değer demektir , aile bir toplum için çok kutsaldır . Bunun için aileyi aile yapan değerleri kaybetmemeli ve toplumumuzun çözülmemesi için aileye çok önem vermeliyiz .

3 yorum:

  1. Eyw yazılıda hoca sormuştu +20 puan cepte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende konuşma sınavı için aldım 50 (TAM) puan cepte...

      Sil
    2. Ben de konuşma sınavı için aldım

      Sil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...