Türkiye'de Yeni Yıl Gelenekleri

Türkiye'de Yeni Yıl Gelenekleri

2016'nın bitmesine günler kaldı ve artık 2017 yılına gireceğiz ve yeni yıl yeni hayaller , yeni umutlar oluşturacak insanda . Ülkemizde de yeni yıl hazırları hızla devam etmektedir . Yeni yılda herkes birbirine hediye alır karı koca birbirine , anne ve babalara, çocuklara, çocuklar annelerine ve babalarına , arkadaşlar birbirine vs. 

Hediyeler alınarak yeni yıl güzel ve mutlu karşılanmak istenir . Misafirlikler olur. Çerezler, kuruyemişler , abur cuburlar alınarak parti yapılır , kimileri  uzakta bulunan ailesine sürpriz yapar . Evde ya da dışarıdaki eğlence yerlerinde çeşitli oyunlar oynanır . Tombala , satranç , gibi. Her ne kadar Batının geleneği de olsa Türkiye'de artık hindi pişirme , Noel Baba kılığına girerek çocukları eğlendirme gibi etkinlikler yapılır . İnsanların yeni hayaller kurar . Kimisi zengin olmak ister , kimisi  hayatında aşk olmasını ve evlenmeyi ister , kimisi kötü giden işlerinin düzelmesini ister..vs . Çeşitli eğlence merkezlerinde  eğlenceler düzenlenir . Çeşitli sanatçılar bu gecede konser vererek halkı eğlendirir ve bunun karşılığı olarak da belli miktarda kazançlar sağlarlar . Milli piyango bileti alındığı için milli piyangonun sonuçları dört gözle beklenir ve insanın içini bir coşku kaplar .


İnsanlar dualar ederek yeni yılının mutluluk ve bolluk getirmesini isterler . Bu ve bunun gibi gelenekler olur .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...