Demir Tavında Dövülür Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Demir Tavında Dövülür  İle İlgili Kompozisyon

"Demir tavında dövülür " sözü ile anlatılmak istenen  ; her şeyin bir yeri ve zamanı olduğunu ,  yani kritik zamanların olduğunu , bu zamanlar içerisinde  işimizi gerçekleştirmek için herhangi bir çalışma yapmazsak o zaman iş işten geçmiş olur ve hayatla ilgili amaçlarımızı gerçekleştirmemiş oluruz .

 Her şeyin bir zamanı vardır ve yapılan şey bu zamanda yapılmalıdır yoksa bir sonuç elde edilemez . Örneğin ;  doğan bir çocuğun  ormanda büyümesi sonucunda bu çocuk ileride ne kadar konuşturulmaya çalışılırsa çalışılsın kritik zamanı ya da dönemi atlattığı için üç beş kelimeden fazla bir şey öğrenemez . Yani ailesinin yanında büyümeyip ormanda hayvanlarla yaşadığı için hal ve hareketleri hayvanlar gibi olacak,  ne kadar kaliteli eğitimler verilirse verilsin fazla bir gelişme ve değişme olmayacaktır , çünkü hassas dönem çoktan geçmiştir. Ya da diğer bir örnek ; gençliğinde devamlı boş işler ile uğraşan ve çalışmaya üşenen kişi yıllar geçip de yaşlandığı zaman zor bir duruma düşecek ve bu yaşlılık döneminde ne kadar çalışırsa çalışsın pek bir verim sağlayamayacak , ayrıca sağlık sorunları da baş göstereceği için yaptığı işlerin faydasını görmeyecektir .

Bundan dolayı gençliğin kıymeti iyi bilinmeli ve çalışılması gereken zamanlarda çalışılarak demir tavında dövülmelidir.


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...