Mevsimler İle İlgili Kompozisyon

Mevsimler İle İlgili Kompozisyon

Ülkemiz çok zengin bir coğrafyaya sahip olduğu için dört mevsimin bir arada ve belirgin olarak görüldüğü ülke olmasından dolayı çok şanslıdır . Mevsimler sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz olarak dörde ayrılır ve her mevsimin kendine özel ve güzel yanları bulunur .

Sonbaharda yapraklar sararır ve gazel olmaya başlar ve ağaçlar yaza veda etmeye başlar . Sonbaharda insanın içini bir hüzün kaplar , çünkü yazın neşesi , yeşilliği bitmek üzeredir . İnsanlar sonbaharda kışlık ihtiyaçlarını hazır ederler ve artık kışa hazırlanma derdi bitmiştir . Kış mevsimi denilince akla gelen ilk şey kar yağmasıdır . Yollar karla kaplanır ve hava daha da soğur . Yollarda buzlanmalar olduğu için kazalar da kaçınılmaz olur kış mevsiminde .  C vitamini deposu olan mandalina , nar , portakal greyfurt gibi meyvelerin tadı bir başka olur.  Kış mevsiminde güneş olmadığı için insanın içine bir karamsarlık düşse de  kışın , sobanın sıcaklığının da verdiği ayrı bir lezzet vardır . Yaşlı dedelerimiz kışın efsaneler ve başından geçen anıları ve olayları anlatarak sohbet tadında güzel akşamlar geçer . Çocuklar kar topu oynar kar tatili olur , kızakta kaymalar olur..vs. İlkbahar mevsiminde ise insanın içini bitmek bilmeyen bir coşku ve mutluluk kaplar. İnsanın içi içine sığmaz , kış boyu evde kalan insan bir an önce dışarı atmak ister kendini , doğal güzelliklerin olduğu yerlere geziler düzenlenir , koyunlar kuzular , bolluk ve bereketin başlangıcıdır ilkbahar mevsimi . İlkbaharın sonuna doğru ise havalar artık iyice ısınmış ve yaz yüzünü göstermiştir.


 Her ne kadar sıcaktan çok durulamasa da insanlar yaz mevsiminde tatile çıkar, kimileri evde durmayı ve dinlenmeyi seçer. Yaz mevsiminin meyvelerinden ( armut, karpuz, kavun, üzüm..vs) alınır ve dilediğince yenilir.

4 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...