Karakterin Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir ?

Karakterin Olumlu Ve Olumsuz Yönleri

Karakter ,  bireyin veya topluluğun kendine özgü olan ve onu başkalarından ayıran temel belirti anlamına gelir . İnsanın karakterinin belirlenmesinde yaşadığı toplumun çok etkisi vardır . Karakterin olumsuz yönleri şunlardır :

* Kişi eğer yalancı , iftiracı , ipiyle kuyuya inilmeyen , dengesiz, güvenilir olmayan , dolandırıcı , emanete  riayet etmeyen , iki yüzlülüğü ahlak edinen ve ahlaktan yoksun olan , menfaatleri için her şeyi yapan bir kimse ise böyle kişiler karaktersiz tiplerdir ve topluma zarar verirler . Sözlerine güven olunmaz ve insanlar bu kişiler ile zaman geçirmek istemez ve bir iş yapmak istemezler . Çünkü karaktersiz olan insandan her şey beklenir , çıkarı için yapamayacağı iş yoktur ve erdemli olmaktan uzaktır .


* Kişi eğer karakterli bir kimse ise ; insanlara iftira atmaz , sözünün eri olur , o kişide yalan , dolan olmaz , dolandırıcılık olmaz , kendisine verilen emanete sahip çıkar , insanlarla küfürlü ve kaba saba konuşmaz ,  insanların arkasından atıp tutmaz , dedikodu yapmaz , erdemli ve ahlaklı insan olur . Bu şekilde olan karakterli insanlardan zarar gelmez ve yaşadığı topluma da böyle insanlar faydalı ve örnek olurlar . Bundan dolayı her vakit karakterli bir insan olmalı ve davranışlarımızla ve yaşantılarımızla insanlara örnek olmalıyız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...