Hayır Dile Komşuna Hayır Gelir Başına Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Hayır Dile Komşuna Hayır Gelir Başına İle İlgili Kompozisyon

İnsan  kendi için nasıl olumlu şeyler düşünüyorsa komşuları için ya da yakınları için de aynı olumlu düşüncelere sahip olmalı ve başka insanlar  hakkında kötü düşünceye sahip olmamalıdır .

İnsanların başına olumsuz problemlerin gelmesini istememeli , kendinin istemediği bir şeyi başkaları için de istememeli ve empati kurmayı bilmelidir . Eğer kişi iyi ve temiz bir düşünceye sahip olursa yakınlarının ya da komşularının zor zamanlarında yanında olursa o kişinin zor zamanlarında bu yakınları yanı başında olur ve o kişiyi yalnız bırakmaz . Komşusuna hayır dilemeyen kişinin başına olumsuz olaylar gelebilir ve o kişi zor durumlara düşer ve hayatta tek kalır ve yanında bir eşi , dostu olmaz . Yani iyilik eden insan iyilik bulur kötülük eden insan da kötülük bulur .

Bundan dolayı her zaman iyi ve olumlu düşüncelere sahip olmalı kimseye kötülük yapmayı düşünmemeli ve aramızdaki birlik ve dayanışmayı artırarak daha güzel bir yaşam sürdürmeliyiz . İnsan her zaman etrafındakiler için iyi şeyler dilemeli ve kimsenin kötülüğünü dilememelidir .  


1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...