İyilik Yapan İyilik Bulur Atasözü İle İlgili Kompozisyon

İyilik Yapan İyilik Bulur Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Başkalarına zarar vermeyen  başkalarının canını yakmayan, insanların zor zamanlarında yanında olan ve kimi zaman en yakınlarınızdan bile size daha yakın olan ve yardımcı olan iyi niyetli insanlar vardır . Bu insanlar insana insan olduğu için değer veren ve onları koşulsuz kabul eden hümanist  kişilerdir .  İyi insanlar evrensel düşünceye sahip olan ırk, din, cins ayrımı yapmadan herkese eşit davranan  barışçıl insanlardır .

 Bu şekilde olan insanlar  yaptığı iyilikler ve güzelliklerden dolayı hem bu dünyada hem de öte dünyada karşılığını alırlar. Örneğin; kaynana ile gelin ilişkisini inceleyelim . Kaynana yaşlıdır ve bakıma ihtiyacı vardır ve gelini ile aynı evde yaşıyordur . Gelini ona hiç koşusuz bakar ve sevgi ve saygı ile yaklaşırsa ilerde kendi de bir kaynana olduğunda gelini de kendisine bakar ve sokağa atılmaz . Çünkü zamanında yaptığı iyiliklerin karşılığını almıştır .

 İyi insanlar  iyiliklerinden dolayı bazen kullanılsalar da aslında kullanılan onlar değil kendini kurnaz zanneden kimselerdir . Çünkü Allah iyi insanların her zaman yanında olandır. Belki yaptıkları iyiliğin karşılığını hemen alamazlar ama eninde sonunda alırlar . İyi insanlar güzel ahlak sahibi olan kimsellerdir . Hayatta iyi anılmak ve mutlu olmak istiyorsak her zaman iyi olmalıyız . Çünkü iyiliklerin sonucu her zaman iyilikle biter .

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...