Hayalinizdeki Kütüphaneyi Anlatan Bir Kompozisyon Yazın

Hayalinizdeki Kütüphaneyi Anlatan Bir Kompozisyon Yazın 

Kütüphaneler insanların merak ettiği ve araştıracağı bilgileri  bulmak amacı ile oluşturulan kuruluşlardır .  İnsanlar kütüphane sayesinde istedikleri bilgileri bularak işine yarayanları okur ve kendini geliştirir . Hayalimdeki kütüphane şu şekilde olsun isterdim :

Dış binası çok güzel , çocukların sevdiği renklerden olsun . Mesela kırmızı ve  pembe renkler olsun . Dışına masal kahramanları ile karikatürler yapılsın ki öğrencilerin ve diğer insanların dikkatini çeksin . Çiçek , böcek resimleri yapılsın . İçi ise aydınlık olsun ve beni  oraya sürekli getirtmek için ilgi çekici kitaplar olsun . Her öğrenciye göre sıra şeklinde masalar yapılsın . İstediğim her kitap bulunsun.   Öğrencilerin okuyup anlamadığı kitapları anlaması için orada büyük ağabey ve ablalar olsun ve odalarından birinin salonu benim ve benim gibi okuduğunu anlayamayan  çocuklar için ayrılsın .  Görme engelli , işitme engelli vb gibi engelleri olan arkadaşlarımız için alternatif  şeyler yapılsın . Kütüphane tam bir bilgi hazinesi olsun . Kitaplar kirletilmesin ve tertemiz yerine bırakılsın . Kütüphanenin başında bulunan memur amcanın yüzü asık olmasın . Bizim kütüphaneye devamlı gelmemiz için güler yüzlü ve samimi olsun , ayrıca Türkçeyi  güzel ve etkili konuşsun .


Kütüphanemiz tertemiz olsun . Oranın temizliğini yapan bakıcı  kütüphanemizin güzel kokması için güzel  kokulu deterjanlar kullansın . Evim gibi sıcak bir ortam olsun ve insanlar sürekli kütüphaneye gelerek araştırma yapsın . Okuma saatleri yapılarak anne ve babam da vakitleri olduğu zaman kitap okumaya gelsin ve bana okumanın ne kadar güzel bir şey olduğunu yaparak ve yaşayarak öğretsin . Son çıkan kitaplar bulunsun ve gündem devamlı takip edilsin . İçindeki zengin bilgilerin olduğu mis kokulu kitapları dilediğimce okuyayım ve memurdan izin alarak bu kitapları eve götüreyim zamanı gelince de kütüphanemize iade edeyim .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...