Har Vurup Harman Savurmak Deyimi İle İlgili Kompozisyon

Har Vurup Harman Savurmak İle İlgili Kompozisyon

Eline geçen parayı ya da başka değeri olan bir şeyi  geleceğini hiç düşünmeden , israf ederek bitirmek har vurup harman savurmak sözü ile ilgilidir . Kişi harcamalarını yaparken kendisini kontrol etmesini bilmeli ve atalarımızın da dediği gibi ayağını yorganına göre uzatmalıdır .

İnsan eğer gençliğinde kazandığı paraları birikim yapmaz ise , geleceğe dönük yatırım yapmaz ve günü birlik zevk ve sefa içinde yaşayıp elindeki paranın hepsini harcarsa har vurup harman savurmuş olur . Yani israfçı olur,  tutumlu olamaz ve daha sonra aç kalır ve başkalarının eline bakar . Örneğin bir sanatçı sinema filminden kazandığı paraları orada burada , ona buna yedirir ve hiçbir birikim yapmazsa sokaklarda kalır ilerde ve çok zor bir hayat onun olur .  Çünkü gençliğin kıymetini bilmemiş ve kazandığı parayı hiç düşünmeden saçmıştır sağa sola .


İlerideki hayatımızda refah bir hayat sürmek ve kimseye muhtaç olmamak için kazandığımız paranın bir miktarını ihtiyaçlarımıza ayırmalı , bir miktarını bir yerde saklayarak , çalışamadığımız duruma gelince onları harcamalı ve her zaman tutumlu olmalıyız , çok zengin bile olsanız .

2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...