Çanakkale Savaşı’nda Ve Kurtuluş Savaşı’nda Ne İçin Mücadele Edilmiştir?

Çanakkale Savaşı’nda Ve  Kurtuluş Savaşı’nda  Ne İçin Mücadele Edilmiştir?

Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda vatanın ve milletin birliği ve bağımsızlığın elden gitmemesi ve başka ülkelerin manda ve himayesine girmemek için milletçe kadın erkek , genç yaşlı,  çoluk , çocuk demeden  kahramanca savaşılmıştır . Çanakkale Savaşı zaten Kurtuluş Savaşı içinde ayrı bir özellik gösteren kahramanlık destanıdır . Seyit  Onbaşı, Niğdeli Ali gibi yürekli vatan evlatları vatan söz konusu olunca iman gücü ile nice başarılara imza atmıştır .

Milletimizi ezelden beridir hür olduğu için vatanını işgale kalkışan düşmana fırsat vermemek adına vatanı için canını vermeye hazır olmuş ve nice canlar da zaten şehitlik mertebesine yükselmiştir . Kurtuluş Savaşı’nda milli birlik ve beraberliğimizi asla kaybetmeyip  düşmana karşı koymayı bilmişizdir .  Özgürlük için,  neslimizin devamı için, vatanımızdan   düşmanların defolup gitmesi için Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve askerleri  düşmanla çarpışmış ve bu uğurda nice kanlar dökülmüş , Çanakkale Savaşı’nda ise Çanakkale  kan gölüne dönmüştür . İşte  bu  zorluklar içinde kurtulmuştur bu topraklar .

Bizlere düşen görev  de  ülkemizin birliği ve dirliği için el ele vererek, kendi içimizde çatışma yaşamadan ülkemizi  ileriye götürmek ve başka ülkelere örnek olmak  için ilim ve fen yolunda hiç durmadan ilerlemeli ve asla bu hedefimizden vazgeçmemeliyiz.  Vatanımızın ve milletimizin birliği daim olsun ve  Yüce  Rabbim ülkemizi düşmanlardan korusun ve hep  özgür olalım , özgürce can verelim bu kutsal topraklarda.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...