Oyunun Önemi İle İlgili Deneme

Oyunun Önemi İle İlgili Deneme

Oyun insanları eğlendiren , eğlendirirken düşündüren bir etkinliktir. Oyun her yaşta oynanabilirken, çocuk yaştakiler için çok önemlidir. Oyun çocuğun sıkılmasını engeller, boş boş oturmasını engeller ve onu mutlu eder. Çocuklarımız oyun sayesinde bir arkadaş grubu kurmanın ve o gruba ait olmanın hazzını yaşar .

Oyun çocukların fiziksel gelişimine , psikomotor gelişimine , duygusal gelişimine , sosyal gelişimine ,  zihinsel ve dilsel gelişimine olumlu yönde etki eder ve çocuğu geliştirir. Oyun sayesinde çocuk taklit etmeyi  öğrenir, insanlar ile iletişim kurmayı öğrenir, dil gelişimine katkı sağlar. Çocuklar oyun sayesinde toplumsal yaşantı içine girerler ve karşılıklı ilişkilerin neler olduğunu öğrenirler. Denge oyunları , top oyunları çocuğu güçlendirir ve dış çevreye karşı korkak olmaktan kurtarır. Oyun sayesinde çocuk stresini artar , gücünü yerinde ve zamanında kullanma yeteneğini kazanmış olur . Oyun çocuğu neşelendirir ve onları mutlu eder.


Oyun  hayatımız için vazgeçilmez bir ögedir. Oyun sadece çocuklara özgü değil bütün yaştaki insanlara ait de olabilir. Oyun oynamak insana stresini azaltır ve onu neşelendirir. Oynayan çocuk da sevincin ve canlılığın sembolüdür. Çocuk oyunla büyümelidir. Bizlere düşen çocuklarımıza oynayacakları ortamları sağlamak ve aynen onlar gibi bir çocuk olup birlikte doyasıya eğlenmektir .

3 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...