Ev Alma Komşu Al Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Ev Alma Komşu Al Atasözü İle İlgili  Kompozisyon

Ev alma komşu al atasözü ile anlatılmak istenen şudur: İnsanlar bulundukları çevrelerde kendilerine uyumlu kişiler ile yaşamak isterler. Bizim en yakınımızda yer alanlar ise komşularımızdan . Komşunun iyi ya da kötü olması çok önemlidir. Kötü bir komşu başınıza bela açabilir. İyi bir komşu da hayatınıza anlam katabilir.

Ev alırken çok dikkat etmeliyiz . Öncelikle orada oturan insanlar hakkında bilgi edinmeliyiz . İyi mi, kötü mü , geçimli mi , geçimsiz mi diye iyice araştırmalıyız . Araştırmadan hemen ev  alıp oraya yerleşmemeliyiz .  Araştırmadan gidip evi aldığımız zaman komşularımız da istediğimiz yapıda kişiler olmadığı zaman sıkıntı yaşarız . Kötü komşu çocuklarına , eşine ve dostuna da kötü örnek olabilir. En ufak bir olayda sorun çıkarabilir . Örneğin çocuklar tartıştı diye gelip size bağırarak hakaretler ve küfürler savurabilir. Bunun için ev almadan önce komşularımızı da iyice araştırmalıyız . Ne yazık ki günümüzde iyi sandığımız komşularımız da kötü çıkabiliyor ama hepsi için geçerli değildir.

Huzurlu ve  mutlu olmak istiyorsan , çevrenle iletişim kurmak istiyorsan iyi komşular edinip onlarla beraber vakit geçirmelisin . Unutmayın sağlam duvarlar sağlam komşu yaratır. Komşunu sev ama aradaki duvarı da kaldırma . İyi komşularınız olur umarım .

2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...