İnsanın Terbiyesi Öfkeliyken Belli Olur Kompozisyon

İnsanın Terbiyesi  Öfkeliyken  Belli  Olur  Sözü İle İlgili Kompozisyon

Terbiyeli insan her zaman aynıdır .  Nasıl bir olayla karşılaşırsa kalsın asla ahlakından ve erdemli davranışlarından ödün vermeyen kimsedir .  Çünkü terbiyeli demek  yüksek ahlak sahibi olmak demektir .

Kimi insanlar vardır . Dışarıdan bakıldığında ne kadar da edepli insan dersiniz . Görünen budur , fakat bir tartışma anında o terbiyeli dediğiniz şahıs yüz seksen derece döner ve ağza alınmayacak küfürler , hakaretler savurur karşındakine . İşte gerçek ahlakı budur o insanın . Önemli olan sinirli anında da edebini koruyabilmektir .  Çünkü gerçekten terbiyeli olmak bu şekilde belli olur . İnsan kendisini kontrol etmesini bilmelidir  . Öfkesine yenik düşmemelidir . Öfke ile kırdığın kalpleri bir daha tamir edemezsin ve toplum seni terbiyeli olarak görmez tam aksine edepten yoksun kişi derler .

Bundan dolayı hangi durumda olursak olalım akıllı olmasını ve sabretmesini bilerek eleştirilere açık olalım , sinirlendiğimiz zaman dışarı çıkıp hava alalım ya da susmasını bilerek asla terbiyesizlik yapmayalım .


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...