Ağacın Önemini Anlatan Kompozisyon

Ağacın Önemini Anlatan Kompozisyon

Ağaçlar dünyamıza renk katan ve bize birçok meyve veren , oksijen kaynağımız olan bitkilerdir . Bundan dolayı her yıl ağaç yetiştirmek için emek harcamalıyız . Ülkemizin ormanlarının zengin olması için çok ağaç dikilmesi gerekir .

Yaş olan ağaçlar asla kesilmemeli , çünkü onlar bizim oksijen kaynağımızdır . Ağaçların doğaya ve insanlara ve birçok canlıya çok faydası vardır . Bunun için onların dalları asla kırılmamalı ve onları korumalıyız . Atalarımız '' Yaş kesen baş keser'' diyerek yaş ağacı kesmenin insan öldürmekten bir farkı olmadığını belirtmiştir .  Ağaçlara gereken değer verilmeli ve bakımı her zaman zamanında yapılmalı , gübresi verilmeli , ilacı sıkılmalı , suyu verilmeli.. vs. 


Gelecek kuşaklara yeşil bir dünya bırakmak istiyorsak ve çocuklarımızın bağda , bahçede oynamasını istiyorsak bol bol fidan yetiştirmeli ve dikilmelidir .  Çünkü bugün diktiğiniz ağaçlar gelecekte çocuklarınıza gölge olacak ve onları mutlu edecektir . Ağaca beşikten mezara kadar muhtacız der atalarımız . Bundan ötürü ağaçların önemi bilinmeli ve ormanlarımızı yakmamaya dikkat etmeli ve insanlarımızı bilinçlendirmeliyiz .

7 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...