Avucunu Yalamak Deyimi İle İlgili Kompozisyon

Avucunu Yalamak Deyimi  İle İlgili Kompozisyon

Avucunu yalamak deyiminde anlatılmak istenen umduğunu bulamamaktır . Bazı beklentilerin olur ve bu beklentilerden bir sonuç alamazsın . Kimi insanlar hazıra konarak  yükselmek isterler . Her şey kolaylıkla olsun derler . Çalışmazlar , üretmezler . Sonra da çalışan insanlardan yardım umarlar . Çalışan kişiler de bunların boş gezdiğini bildikleri için hiç bir yardımda bulunmazlar . Yani umduğunu bulamazlar .

Hiç çalışmadan , emek etmeden hazıra konmak , başkalarından dilenmek , yardım beklemek iyi bir davranış değildir . Kişi kendi çalışıp , emek ederse avucunu yalamak zorunda kalmaz ve başkalarına da muhtaç olmaz . Örneğin ; bir ağustos böceği varmış , yaz gelince saz çalar , gölgelikte dinlenir gezer tozarmış . Bir de karınca varmış , o da hiç durmadan çalışırmış , kışa birikim yaparmış . Ağustos böceği kış gelince zor duruma düşmüş  ve karıncadan umduğumu alırım diyerek kapısına dayanmış . Karınca da kapıyı yüzüne kapatmış , yaz boyunca çaldın söyledin bense hep çalıştım demiş . Ağustos böceği umduğunu bulamamış yani .


Buradan da anlaşılacağı gibi , avucumuzu yalamamak istiyorsak , kimseye muhtaç olmadan , kimseden bir beklenti içine girmeden çok çalışmalıyız . Başkalarından  bir şey gelecek diye umuda kapılmamalıyız . En güzel yemek kendi alın terinle yapılan yemektir .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...