Söz Var Gelir Geçer Söz Var Deler Geçer İle İlgili Kompozisyon

Özet : " Söz Var Gelir Geçer Söz Var Deler Geçer " Sözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

     Söz yeri geldiğinde bir silahtan daha tesirlidir . Öyle sözler vardır ki insan duyduğu zaman yüreğine saplanmış bir mermi misali onu hayatı boyunca taşır . Aklından bir türlü çıkaramaz , sürekli o söz aklına gelir ve duyduğu sözler onu derinden etkilemiştir . Bazı sözler ise umursamamızı bile gerektirmez , dikkate bile almayız . Çünkü söyleyen kişi ya da söylediği sözün bizi etkileyecek bir yanı yoktur . Bu yüzden " söz var gelir geçer , söz var deler geçer ." demişlerdir .

     Annenizin , babanızın ya da sırılsıklam aşık olduğunuz bir insanın sizi yüz üstü bıraktığını ima eden bir söz söylediğini düşününsene . Böyle bir sözü dikkate almamak , gülüp geçmek mümkün müdür ? İşte böyle sözler insanın ruhunu adeta deler de geçer . Tabii yalnızca bizi kıran sözler tesirli değildir . Öyle sözler duyarız ya da okuruz ki hayatımızın seyrini değiştirir adeta bizim hayat felsefemiz haline gelir . Bu tip sözlerde insanda büyük etki bırakır .


    Özetle söz etkisine göre büyük bir güçte olabilir sıradan bir laf kalabalığı da olabilir . 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...