Bir Düşünce Bir Ateşten Daha İleriyi Isıtabilir

Özet : "Bir Düşünce Bir Ateşten Daha İleriyi Isıtabilir" sözü ile ilgili kompozisyon örneği 

     " Bir düşünce bir ateşten daha ileriyi ısıtabilir " sözü insanlığa faydalı olacak düşünce ve fikirlerin çağları aşarak çok uzun yıllar sonra bile insanlara yararlı olabileceğini anlatmaktadır .

     Her icat bir düşüncenin mahsulüdür . Mesela elektrik ya da ampulün icadını ele alalım . Bir düşünceyle ortaya çıkan bu buluşlar yalnızca o dönemle kalmamış yüzyıllar sonrasında bizlerin de faydasına sunulmuştur . Bir ateş düşünün ne kadar büyük olursa olsun bir müddet sonra sönmeye mahkumdur . İşte kötülükler , fitneler buna benzer . Kaybetmeye , yok olmaya mahkumdurlar . Ama insanların faydası için ortaya atılan bir düşünce asırlar geçse bile önemini yitirmez .


     Faydalı olan fikirlerle  yalnızca bugün değil gelecekte de tanımasak da göremeyecek olsak da binlerce insanı etkileyebiliriz . Bizim dönemimizde yaşamamış olmasına rağmen bizi etkileyen yüzlerce insan olduğu gibi. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...