Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Özet : " Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir ." atasözü ile ilgili kompozisyon örneği .

     Bazı olaylar bir anda meydana gelebilir , kimsenin tahmin etmediği anda ortaya çıkabilir ama birçok olayda belirtileri daha önceden ortaya çıkmış hadiselerdir . Hani depremlerden önce şurada fay kırıldı , buradaki sarsıntı depremin habercisi olabilir gibi söylemler duyarız ya aynen öyle . " Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir . " atasözü de bu anlama gelmektedir . Yani bir alayı meydana gelmeden önce o olayın yaşanacağı ile ilgili belirtiler mutlaka vardır demek .

     Bir adam kredi kartı kullansa . Bu kredi kartının limiti adamın maaşının on katı olsa ve adam limite güvenerek hesapsızca harcamalar yapsa ne olur ? Tabi ki en sonunda borcunu ödeyemez hale gelir ve  elinde evi , arabası neyi varsa haciz yoluyla alınır . Etraftakiler bu adama " kardeşim perşembenin geleceği çarşambadan belliydi " derler . Bu yüzden yaşadıklarımızı iyi değerlendirmeli , olayları iyi gözlemlemeli ve sonuçlarının ne olacağını iyi hesaplamalıyız .


     Her olay bazı sebeplere dayalı olarak ortaya çıkar . İşte akıllı insan bu sebepleri iyi görür ve önlemini alır . Sonunda da bir zarara uğramadan kurtulur . 

1 yorum:

  1. KOMPOSİZYON YERİNE HİKAYE YAZABİLİRMİSİNİZ

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...