Kitap Okumanın Önemi İle İlgili Kompozisyon

Kitap Okumanın Önemi

Kitabın önemi ve değeri aklımızın alamayacağı kadar çok büyüktür. Kitap  okumak insanın ufkunu açar , bireyin zihnini karanlıktan aydınlığa çıkarır . Kitaplar sayesinde farklı kültürleri , farklı inançları , farklı insanları tanırız .

Kitap okuyarak yorum kabiliyetimizi geliştiririz ve olaylara eleştirel gözle bakmayı öğreniriz . Kitap okuyarak kulaktan dolma bilgilere inanmak yerine istediğiniz konuyu kendiniz araştırarak öğrenirsiniz . Kitaplar da hayata dair tecrübeler ve duygular da vardır . Görmediğiniz , tanımadığınız ülkeleri ve insanları tanır , kültürünüzü geliştirirsiniz. Kitaplar sayesinde çok değerli bilgilere sahip olabiliriz .


Sözlerimden de anlaşılacağı gibi  kitap okumak  hızlı okuma ve hızlı anlama kabiliyetimizi de geliştirir , kapasitenizi yükseltir . Kitap okuma aynı zamanda öğrencinin  diğer derslerinde de başarılı olmasını sağlayacaktır .  Kitap okuyan bireylerin olayları değerlendirebilme ve analiz etme becerisi de gelişir . Kişi kendini daha iyi ifade eder , karşısındaki insanların duygu ve düşüncelerini anlama konusunda daha başarılı olur . 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...