Engelli İnsanlara Karşı Nasıl Davranmalıyız ?

Engelli İnsanlara Karşı Nasıl Davranmalıyız?

Engel bazı işleri yapılamaz hale getiren şeylere verilen addır . Engelli ise doğuştan ya da sonradan fiziksel , zihinsel vb. yönlerden bazı işleri yapamayan ya da yapmakta zorlanan bireylere verilen addır . İnsanlar görme , işitme vb. yönlerden çeşitli engelleri bulunabilir .

İnsanların duyguları , düşünceleri , beğenileri , hoşlanmadıkları şeyler vardır ve bunlar engelli olmak ya da sağlıklı olmakla ilgili değildir . Bu yüzden engelli insanların duygularına ve düşüncelerine saygılı olmalıyız . İnsanlar engelli bir insana acıyarak ya da küçümseyici bir gözle bakmamalıdır .  Elimizden geldiği kadar onların hayatlarını kolaylaştırmak adına yardımcı olmalıyız  . Kendimizi onun yerine koyarak yani empati yaparak sözlerimizi düşünmeli ve kullanmalıyız . Onları bir konuda zorlanmaları sebebiyle azarlamamalı ya da kalplerini kırıcı sözler söylememeliyiz . Her şartta onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz . Engelli bireylerle bir iş yaparken onların seviyelerine inebilmeliyiz . Kendi başlarına yapabilecekleri işlere müdahale ederek onlarda yetersizlik hissi oluşturmamalıyız .


Şunu kesinlikle unutmamalıyız .Esasen  hepimiz bir engelli adayız. Kimin başına ne zaman , ne gibi olaylar gelebileceği hiç belli olmaz . Bu yüzden kendimizi onların yerine koyabilmeli ve onlara elimizden gelen desteği göstermeliyiz . Bize ihtiyaçları olduğu her anda yanlarında olmalıyız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...