İstediğini Söyleyen İstemediğini İşitir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Özet : İstediğini söyleyen istemediğini işitir atasözü ile ilgili kompozisyon örneği

     Konuşurken ağzımızdan çıkan sözlere çok dikkat etmeliyiz . Sözlerimizin kimi kıracağını , kimi üzeceğini hesap ederek konuşmalıyız .  Tatlı dil nasıl her kapıyı açan anahtarsa acı sözlerde insanlar arasına örülen duvarlar gibidir .

    Patavatsızlık da denilen düşünmeden konuşma , karşıdaki insanların düşüncelerini , duygularını hesap etmeden aklına geleni söylemek demektir .  Bu sebeple insan konuşmadan önce düşünmelidir . Hatta çok düşünmeli az konuşmalıdır . Aksi taktirde insanlar belki bir yere kadar sabır gösterebilir ama kimsenin sabrı da sonsuz değildir . Bir yerden sonra o da düşüncesizce konuşan kişiye tabiri caizse ağzının payını verir . Mesela bir kişi ben her şeyi açık konuşurum , ben lafımı çekmem vb. sözlerle karşıdaki kişinin kilosunun fazla olduğu vb . sözler söylese elbette karşıdakinden daha laflar işitecektir .


     İnsan nasıl ki kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa başkalarına öyle davranmalı , kendisiyle nasıl konuşulmasını istiyorsa karşısındakilerle de öyle konuşmalıdır . İnsanları incitmeden , kırmadan konuşalım ki kimse de bizi incitmesin , kırmasın . 

5 yorum:

  1. Teşekkür ederim yarınki sınavımda başarılı olacağıma inanıyorum

    YanıtlaSil
  2. Çooooo teşekkürler odevimi kolaylastidiniz

    YanıtlaSil
  3. Abi ya korkuyorum hoca çook kötu

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...