Demokrasi ve Cumhuriyetlerde Yaşanan Güzellikler Kompozisyon

Özet :Demokrasi ve Cumhuriyetlerde Yaşanan Güzellikler Kompozisyon 

     Cumhuriyet halkın yönetimidir ve cumhuriyet yönetiminde halk kendisini en iyi yöneteceğine inandığı insanları seçerek iş başına getirir  . Seçilen yöneticiler eğer halkın beklentilerine cevap veremezse bir daha ki seçimlerde oy alamazlar ve seçilemezler . Bu yüzden cumhuriyet rejiminde baskı yapanlar değil çalışkan olanlar kazanır .

     Demokrasi ve cumhuriyet birbirinin tamamlayıcısıdır ve bir birinden ayrı düşünülemezler  . Demokrasinin hakim olduğu ülkelerde herkes kanunlar önünde eşittir  . Herkes eşit olduğu için gücü olanlar haklı değil , haklı olanlar demokratik ülkelerde her zaman güçlü olur  . Herkes eşit olduğu için hiç kimsenin kendisini başkalarından üstün olarak görme ve ayrıcalık bekleme hakkı yoktur . Cumhuriyet ve demokrasinin olduğu ülkelerde bir kişi fakir bir aileden gelmiş olsa bile çalışma ve gayreti sayesinde istediği her mevkiye ulaşabilir  . Örneğin ülkemizde küçükken çobanlık yapmış olan bir insan çok çalışması sayesinde cumhurbaşkanlığına kadar yükselmiştir  . Onun cumhurbaşkanı olmasını sağlayan sistem cumhuriyettir .  Eğer farklı bir yönetim şekli olsaydı bir insanın çobanlıktan cumhurbaşkanlığına yükselebilmesi mümkün değildi  .


     Cumhuriyet ve demokraside insanlar eşittir ve hakları da aynıdır  . Bu yüzden kimse kimse üzerinde baskı ya da zorbalık yapamaz  . Bu yüzden cumhuriyet ve demokrasinin kıymetini bilerek sahip çıkmalıyız  .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...