Herkes Dünyayı Değiştirmek İstiyor Fakat Hiç Kimse Kendini Değiştirmek İstemiyor

Özet : " Herkes Dünyayı Değiştirmek İstiyor Fakat Hiç Kimse Kendini Değiştirmek İstemiyor " sözü ile ilgili kompozisyon 

     " Herkes Dünyayı değiştirmeye çalışıyor ama hiç kimse kendini değiştirmeye çalışmıyor . " sözü insanların yalnızca başkalarında olan kusurları fark ettiği ama kendi ile ilgili kusurları görmek adına herhangi bir çaba göstermediği anlamına gelmektedir .

     Hangi insana sorarsanız sorun dünyanın çok kötü bir yer olmaya başladığını , insanların çok hatalı olduğunu , doğal dengenin bozulduğunu vb. bir sürü şikayette bulunur . Hani derler ya " bir dokun bin ah işit " aynen öyle . Ama şöyle bir düşünelim herkes şikayetçisi ise dünyayı bu hale kim getiriyor ? Evet maalesef kabullenmek zor olsa da dünyanın bu hale gelmesinde hepimizin suçu var . Bu yüzden dünyayı değiştirmek gibi bir iddiaya girmeden önce dönüp kendi içimize bakmalıyız . Acaba ben neleri yanlış yapıyorum diye ? Bunu yapmayı başarır ve kendi hatalarımızı görüp düzeltirsek  emin olun dünya kendiliğinden düzelecektir .

     Eleştirmek , beğenmemek kolaydır . Zor olan insanın kendisi ile yüzleşmelidir . Dünyayı değiştirmeye kalkışmadan önce en başta kendimizi düzeltmek için gayret göstermeliyiz .


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...