Tecrübe İle İlgili Kompozisyon Örneği

      Tecrübe insanın yaşadıklarından arta kalandır diye tanımlanabilir . Hepimiz yaşadığımız süre içerisinde acı ya da tatlı birçok olayla karşılaşırız . Yaşadığımız her olay bizim için bir ders olur .

     Tecrübeler insanların olgunlaşmasını sağlar . Yaşadıklarımız bizim acılara daha dayanıklı olmamızı , benzer olayları tekrar yaşadığımızda nasıl davranmamız gerektiğini bizlere gösterir . Elbette tecrübelerin faydalı mı zararlı mı olduğu tartışılabilir . Bazen tecrübe ettikçe hayatta iyilerin hep kenara atıldığını görebilir . Bazen de tecrübeler bize kötülerin kazanıyor gibi görünse de aslında yalnızca kendilerini kandırdıklarını öğretir .

     Tecrübe insanların iç dünyalarını değiştirdiği gibi toplum hayatı ve bilim gibi birçok alanda da gelişmeyi ve ilerlemeyi sağlamaktadır . Birçok buluş defalarca yapılan yanlışların insanlara kattığı tecrübe sonucunda ortaya çıkmıştır . Bu sebeple tecrübe faydalı mı zararlı mı gibi bir tartışmadan ziyade tecrübeye bize bazen acı bazen de tatlı yüzünü gösteren bir öğretmen olarak bakmak lazım .

     Tecrübeli insanlar akılları ile yaşadıklarını birleştirebildikleri zaman çok doğru kararlar verebilirler . Ancak yalnızca çok şey yaşayıp görmelerine güvenen insanlar hata yaparlar . Tecrübe akılla birleştiği zaman faydalı olabilir . Aksi taktirda ne kadar tecrübeli olursak olalım aynı hataları yapmaktan kurtulamayız .

    


5 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...