Devam Olmayan Bir Şeyde Lezzet Yoktur

     " Devam olmayan şeyde lezzet yoktur " sözü fani olan , geçici olan şeylere çok fazla bağlanmamak gerektiğini ifade etmektedir .

     Dünya belirli bir düzen içerisinde yaşamak da devamını sürdürmektedir . Bu yolculuğun sonu ise  yüce yaratıcı tarafından belirlenen vaktin tamam olması ile sona erecektir . Aynı şekilde insanlar da zengin , fakir , güzel , çirkin ya da daha başka şekillerde nitelenirler ama gerçek şudur ki her insanın biçilmiş bir ömrü vardır ve o ömür tamamlandığında bu dünyadan göçüp gidecektir. Bu sebeple insanlara ya da eşyalara kısacası dünyalık şeylere çok fazla bağlanmamak gerekir . Netice olarak bunlar bir zaman sonra elimizden  uçup gidecektir , bunlar uçup gitmese bile biz onlardan bir gün  mutlaka ayrılacağız .


     İnsan hep sonsuz olarak kalacağı alemi düşünmeli ve oraya hazırlanmalıdır . Çünkü burası geçicidir ve bir süre sonra her şey bitecektir . Düşününsene size emanet olarak verilen bir şeyi kullanırken rahat edebilir misiniz ? Ondan tat alabilir misiniz ? Elbette bizim olan kadar zevk alamayız . Bu sebeple geçici olan , emanet olan bu dünya ve içindekilerden tat almak mümkün değildir . Tabi ki gerçek hayatı özleyenler ve arayanlar için durum böyledir .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...