Kuru Gayret Çarık Eskitir

      "Kuru gayret çarık eskitir" atasözü bir işi başarmak istemek yetmez, çabalarken aynı zamanda planlı, programlı da hareket etmek gerektiği anlamına gelmektedir.

     Çok yorulmak, çok uzun süre çalışmak her zaman başarılı olmak anlamına gelmez. Evet çalışmak, çabalamak, ter akıtmak başarılı olabilmek için çok gereklidir. Bunlar yapılmadığı zaman başarının gelmesi de beklenemez. Ancak çalışırken çabalarken de bir plana bir programa göre hareket etmek gerekir. Mesela bir öğrenci düşünün bütün kitapları önüne yığsa sabahtan akşama kadar hiç durmadan bir ordan bir burdan tüm kitaplardan birer ikişer sayfa okusa faydalı olur mu? Bu öğrenci çok çalışmıştır, çabalamıştır ama alelacele, bir sistem olmadan çalıştığı için büyük ihtimalle tüm bilgiler birbirine karışacak ve o kadar çalışmasına rağmen pek bir şey öğrenemeyecektir.

      Başarıya giden yolda emek, çalışmak ve gayret göstermek çok önemli bir yere sahiptir. Bu özellikler olmadan başarısının gelmesi düşünülemez. Bir de bu özelliklerimizi planlı, programlı ve üzenli bir hale getirmeyi başarabilirsek artık başarılı olmamamız için hiçbir sebep kalmamış olur. Ama rastgele plansız çalışırsak kafamızı yaptığımız işten kaldırmasak bile hiçbir faydasını göremeyiz. 


Not : Bu yazının başka sitelerde paylaşılması suçtur. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...