Karanlığa Küfredeceğine Bir Mum da Sen Yak!

     Öyle insanlar vardır ki sürekli toplumsal sıkıntılardan dertlenir, devamlı bir şeylerin yanlış olduğundan dem vurur, her zaman eleştirebilecek bir şeyler bulur. Kendisi ise hem bu eleştirdiklerini yapar hem de eleştirdiği şeyler düzeltmek için hiçbir çaba göstermez.

     "Karanlığa küfredeceğine bir mum da sen yak" sözü etrafımızda gördüğümüz yanlışlıkları, eleştirilecek hususları yalnızca dile getirmekle kalmamaız gerektiğini daha önemli olanın bu yanlışların düzelmesi için elimizden gelen çabayı göstermemiz gerektiğini ifade etmektedir. Yanlışları söylemek, hep eleştirmek en kolay olan yöntemdir. Bunu toplumun hemen hemen hepsi zaten yapmaktadır. Gerçek manada faydalı olan ise bu yanlışlıkları gücümüzün yettiği kadarıyla düzeltmeye çalışmaktır. Bir insan ben tek başıma ne yapabilirim, benim elimden bir şey gelmiyor ki sözlerle işin içinden çıkmaya çalıştığında yalnızca vicdanını rahatlatmaya çalışıyor demektir. Çünkü herkesin yapabileceği bir şeyler mutlaka vardır.


      Herkes karamsal olduğunda herkes gidişatın kötü olduğundan bahsettiğinde toplum karanlığa gömülür. İçinde bulunduğumuz ve hayatımızı sürdürdüğümüz, bir parçası olduğumuz bu toplumda hepimizin bazı sorumlulukları vardır. Çünkü bir organın hastalanması nasıl ki tüm vücudu etkiliyorsa birkaç kişinin bozulması da tüm toplumu etkiler. Hepimize düşen görevde sürekli şikayet etmek yerine harekete geçerek şikayet ettiğimiz konuların çözülebilmesi için çaba harcamaktır. 

4 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...