Her İşi Zamanında Yapmak

     Zaman geri getirilmesi imkansız bir hazine gibidir. Bu sebeple zamanın kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Zamanın kıymetini iyi bilmek her işi zamanında yapmakla mümkün olabilir.

     Her işimizi en uygun zamanda yapmalıyız. Acelecilik ederek vaktinden önce yapmaya çalıştığımız işler başarısızlıkla sonuçlanır. Bu şekilde alelacele, plan program yapmadan girişilen işlerin sonu hüsran ve pişmanlık olur. Mesela karıncaların yaz boyu çalışmadan beklediğini kışın yiyecek aramaya çıktığını düşünelim. Ya da sabaha karşı öterek insanları uyandırması gereken horozların gecenin bir yarısı ötmeye başladığını hayal edelim. Zamanlamaları yanlış olan bu davranışların sonu elbette hüsranla sonuçlanacaktır.


     Hayatta başarılı olabilmenin şartlarından biri de dakik olmaktır. Yani hangi gün ne zaman ne yapacağımızı iyi bir biçimde planlamalıyız. Planlarımızı yaptıktan sonra da bu plan dahilinde hareket etmeye çalışmalıyız.


     İşlerini zamanında yapmayan insanlar birçok sorunla karşılaşır. Bu sorunların en başında düzensiz bir yaşam gelmektedir. Her işi erteleyen insanlar gibi vaktinden önce yapmaya çalışan insanlar da aynı şekilde düzensiz bir hayat yaşarlar. Düşününsene kelebekler kozalarından vaktinden önce çıksalardı yaşayabilirler miydi? İşte bu sebeple her işimizi uygun zamanda yapmaya çalışmalıyız. Ne erken ne de geç. Hep vakitli hareket etmeliyiz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...