Acele İşe Şeytan Karışır

     Acelecilik bir işi düşünüp taşınmadan yapmak, ani kararlarla ve gerekli hazırlıkları yapmadan bir işe girişmektir. "Acele işe şeytan karışır" atasözü planlanmadan, düşünülmeden birden bire yapılan işlerin sonucunda birtakım maddi ve manevi zararlara uğrayabileceğimiz anlamına gelmektedir.

     Her işte belirli bir hazırlık yapmak şarttır. Önce o işle ilgili gerekli çalışmaların yapılması ihtiyaç duyulan araç gereçlerin hazır edilmesi gerekir. Daha sonra işe başlanmalıdır ki her hangi bir aksaklıkla karşılaşmayalım. İnsan sağlığı açısından tehlikeli sonuçlara yol açabilecek işlerde bu durum daha da önem kazanır. Mesela kesici ya da delici aletlerin çokça kullanıldığı işlerde gerekli tedbirler alınmadan alelacele işe girişmek çok acı sonuçlar doğurabilir. Ya da trafikte bir yere yetişme kaygısı ile hem bizim hem başkalarının hayatını tehlikeye atacak biçimde araç kullanmak olumsuz sonuçların ortaya çıkmasına sebep olur.

     Felaketler genellikle bir işi bir an önce bitirerek zamandan kazanmaya çalışma ya da bir işi hemen bitirip başka bir işe başlayarak daha fazla kazanç elde etme hırsı sebebiyle meydana gelir. Ama şunu unutmamak gerekir ki hiçbir maddi kazanç bizim hayatımızdan daha değerli değildir. Bu sebeple her işi iyi düşünmek ve planlamak sonra da acele etmeden olması gerektiği gibi yapmak gerekir. 

2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...