Ateş Düştüğü Yeri Yakar

     “Ateş düştüğü yeri yakar” atasözü bir acıyı, bir kederi en fazla o kederi yaşayan insanın hissedebileceği anlamına gelir.

     Zaman zaman kendi hayatımızda ya da başkalarının hayatında meydana gelen elim olaylarla yüz yüze geliriz. Büyük bir acıya düştüğümüz günler olur. Yakınlarımızdan birini kaybederiz ya da çok değer verdiğimiz bir şey elimizden uçar gider. Tabiki böyle durumlarda bizimle birlikte ağlayan, derdimize ortak olan dostlarımız olur. Bizi teskin etmek için, acımızı hafifletmek için ellerinden geleni yaparlar. Ama bizim hissettiğimiz kadar aynı acıyı hissetmeleri mümkün değildir. Düşününse bir şehit annesinin acısını aynı şekilde kim hissedebilir. Bizler birkaç gün çok üzülürüz acı çekeriz belki ama kısa bir zaman sonra normal hayatımıza döneriz. Ama o anne için yaşadığı acı mezara kadar devam eder.


     Evet ateş düştüğü yeri yakar. Acıyı paylaşmak güzeldir ama beylik laflar ederek sizi anlıyorum, aynı duyguları paylaşıyorum gibi sözler biraz havada kalır. Aynı acıyı hissediyorum diyenler yanımızdan uzaklaşınca hayatlarına kaldıkları yerlerden devam ederler ve biz acılarımızla baş başa kalırız.


    Acıklı olaylar yaşamak her insan için kaçınılmazdır. Hepimiz yakınlarımızı kaybederiz ya da çok sevdiğimiz dostlarımızın acısını yaşarız. Böylesi zamanlarda gerçek dostlar yanımızda olur ve belki biraz acılarımızın hafiflemesini sağlar. Ama en sonunda ateş  yine düştüğü yeri yakar. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...