Eşeğe Altın Semer Vursalar Eşek Yine Eşektir

     Bir insanın karakteri, fikri, düşünceleri bozuksa kılık kıyafeti ne kadar mükemmel olursa olsun hiçbir fayda sağlamaz. İnsanların değeri kılık kıyafetleri ile değil karakter ve kişilikleri ile ölçülür.

     Zaman zaman giyim kuşamı kusursuz insanların etrafındakilere tepeden bakan onları küçümseyici tavırlarına şahit olursunuz. Ya da bu tür insanlar içerisinde yaşadığı toplumun inanç ve değerlerine hakaret edici tavırlar içerisine girenlere şahit olursunuz. Bu tür insanların toplum gözündeki değerleri maddi olarak ne kadar zengin olurlarsa, güçlü olurlarsa ya da iktidar sahibi olurlarsa olsunlar hiçtir.

     "İnsanlar kıyafetlerine göre ağırlanır, fikirlerine göre uğurlanır   " diye bir söz vardır.  Evet kıyafetine bakıp adam zannedilen nice insan zamanla insanlar tarafından tanındıkça hiçbir kıymete değer olmadığı anlaşılır. Gösterişi, kıyafeti kendileri için bir statüko ya da kıymet ölçüsü olarak görenler yanılmaktadır. Çünkü güzel giyinmek önemli olmakla birlikte daha da önemlisi güzel düşünmektir. İnsanın fikri bozuk olduktan sonra onu türlü elbiselerle kuşandırsanız bile hiçbir işe yaramaz.




     Bu atasözümüzden bize düşen hayattaki amacımızın yalnızca dış görünüşe önem vermekten ibaret olmaması aynı zamanda kendimizi yetiştirmemiz ve geliştirmemiz gerektiğidir. Aksi taktirde üzerine türlü ziynetler takılmış bir eşekten farkımız olmaz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...