Teknolojiyi Doğru Kullanmak İfadesinden Ne Anladığınızı Arkadaşlarınızla Paylaşınız.

 

Teknolojiyi Doğru Kullanmak İfadesinden Ne Anladığınızı Arkadaşlarınızla Paylaşınız.


Teknolojiyi doğru kullanmak demek; Teknoloji kullanımının iyi ya da kötü niyetli, doğru veya yanlış kullanımlara açık olduğunun bilerek; doğru bilgiye doğru kaynaklarla ulaşma bilgisine sahip olma ve mümkünse bilgiyi farklı kaynaklardan kontrol ederek kullanma farkındalığıyla teknolojiyi kullanmaktır. Teknolojiyi doğru kullanmak onu verimli kullanmaktır. Yani zamanımızın tamamını ekran başında geçirmemeliyiz. İşimiz bittiği zaman başka işlerimize devam etmeliyiz. Mesela aile bireyleri ile olmak gibi, arkadaşlarla dışarıda oyun oynamak, yüz yüze gelmek ve sosyalleşmek için. 


Günümüzde teknolojiyi doğru kullanamıyoruz ne yazık ki. Vaktimizin çoğunu ekran başında geçiriyoruz ve ekranda faydalı faydasız olan her bilgi bir zaman sonra zihnimiz de karışıyor ve gerçek yaşamdan uzaklaşmaya başlıyoruz. Araştırmalar, teknolojiyle fazla zaman geçiren çocuk ve gençlerin belirgin şekilde yalnızlaştığını, yüz yüze ilişki kurmada sorunlar yaşadığını, zihinsel fonksiyonlarında bozulmalar görüldüğünü ve düşünmeden hareket etme davranışında artış gibi sorunlar yaşadığını gösteriyor. 


Özellikle gençler arasında sanal ortamda gördükleri, idealize edilmiş benlik ve mevcut benlikleri arasındaki farklar gençlerde üzüntü ve hayal kırıklıklarına neden olurken bir yandan da ruhsal olarak içe kapanıklık, aileden uzaklaşma, ders başarısında düşüşler ve tatminsizliğe neden olabiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...