Sınıfınızda Dostluğun Değeri Konulu Hazırlıklı Bir Konuşma Yapınız.

 

Sınıfınızda Dostluğun Değeri Konulu Hazırlıklı Bir Konuşma Yapınız.


Dostluk anlatılması tarif edilemez çok özel ve çok güzel bir duygudur. Çünkü dostluğun olduğu yerde sevildiğini bilmek vardır, ait olmak vardır, kara günlerinde ve başarılı günlerinden yanında olacak, güvenebileceğin, arkanda dağ gibi duracak kişi vardır. Bunun için dostluk çok değerli bir kavramdır.

 

Sevgili öğretmenim, değerli sınıf arkadaşlarım,

Dostlar yeri yeri geldiği zaman fedakarlıktan kaçınmayan kimselerdir. Birbirlerine zaman ayıran, birbirine sadakat gösteren kimselerdir. Dostlukta samimi gülümsemeler, samimi kahkahalar vardır. Yalan yoktur, gösteriş yoktur. İnandırma, kendini kanıtlama gibi bir şey yoktur. Her şey olduğu gibi ortadadır. Çünkü olduğun gibi görünme, göründüğün gibi de olma vardır. Dostlarımız yeri geldiği zaman  bizi uyarabilir, bize akıl verebilir. Bunun için onlara kırılmamalıyız. Çünkü onlar bizim iyiliğimizi isteyen insanlardır. Dost dediğin kişi dostunu uyarırken nazik bir şekilde uyarmalı, onu kırmadan, yaralamadan yanlışlarını yüzüne söyleyebilmelidir. İşte böyle oluğu zaman dostların arası daha da iyi olur ve kimse onları ayıramaz.


İnsanlar dostunun değerini bilmeli ve onun güvenini boşa çıkarmamalıdır. Dost dediğin kişi yalancı olmamalı, kişiyi arkasından vurmamalıdır. Dostluk uzun ömürlü olmalıdır. Gerçek dostlar ölene kadar sürer bunun için hayatımızda olan, bize değer veren, bizi olduğumuz gibi kabul eden gerçek dostlarımızın değerini bilmeliyiz ve onlara hak ettiği değeri bizler de misliyle vermeliyiz. Ne güzel  demiş atalarımız “Dost dostun eyerlenmiş atıdır.”

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...