Kültürümüzde Misafirlere Hangi İkramlarda Bulunulmaktadır?


Kültürümüzde Misafirlere Hangi İkramlarda Bulunulmaktadır?


Misafire hürmet göstermenin önemi, İslam'ın ve ahlakın gerektirdiği bir davranıştır. Misafir, Allah'ın bir lütfu ve bereketi olarak kabul edilmeli, ona karşı saygı, sevgi, merhamet ve ikram gösterilmelidir. Misafire hürmet göstermek, hem misafirin hem de ev sahibinin mutluluğunu, rızkını ve sevabını artırır. Kültürümüzde misafirlere çok önem verilir çünkü milletimiz misafirperver bir millettir. 


Eve gelen misafirler için önceden hazırlıklar yapılır ve misafir  için en iyi şeyler ortaya çıkarılır ve misafire karşı nazik davranılır. Çünkü misafir evin bereketi, evin neşesi, evin canlılığıdır. Bunun misafirlerimizi çok severiz ve onlar evimizden gidene kadar  onlara ikramlarda bulunuruz ve onların her açıdan mutlu olmasını sağlarız. Eve gelen misafire kolonya ve şeker ikram ederiz. Daha sonra çeşitli yöresel yemeklerimizden yaparız ve misafirlerimizin hem gönlünün hem de karnının hoşnut olmasını sağlarız. 


Sarmalar, dolmalar, baklavalar, şerbetler, ayran, hoşaf, içli köfteler, kebaplar,  her türlü etli yemekler, mantı ve daha sayamadığım çok sayıda güzel yemeklerden ikram ederiz. Lokum ikram ederiz, çikolata ikram ederiz. Çay ve kahve olmazsa olmazlarımızdandır.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...