Güzel Düşün. İyi Hisset, Yanılma, Aldanma. Ne Varsa Doğrudadır, Doğruluk Şaşar Sanma Sözü İle Bilgilendirici Metin

 

Güzel Düşün. İyi Hisset, Yanılma, Aldanma. Ne Varsa Doğrudadır, Doğruluk Şaşar Sanma Sözü İle Bilgilendirici Metin


İnsan güzel düşünmelidir. Yani hayata karşı kötümser bir bakış açısı ile yaklaşmamalıdır. Temiz niyetli olmalıdır. Başkalarının başarılarına mutlu olmalı, başkalarının yaşadığı acılara da duyarlı olmalıdır. İyi hissetmeliyiz ve bu da kişinin kendi elinde olan bir şeydir. Olaylara yüklediğimiz anlamla ilgilidir iyi hissetmek. Bunun için iyi hissetmeliyiz. 


Her şeye hemen kanmamalıyız. Doğrudan yana, dürüstlükten yana olmalıyız. Çünkü doğru insan özünden kopmaz, yanlış yollara savurmaz ve başına bela getirmez. Bunun için hayatta bir duruşumuz olmalıdır. Sağlam bir karaktere sahip olmalıyız. İnsanları kandırmamalıyız, devlet malı çalmamalıyız, sorumluluklarımızı yerine zamanında getirmeliyiz. Verdiğimiz sözü tutan güvenilir insanlardan olmalıyız. Böyle olursak dosdoğru bir insan, münevver bir insan oluruz ve toplum tarafında da saygı duyulan bir insan oluruz. 


Doğru olunca insan ne kadar haksızlığa da uğrarsa uğrasın eninde sonunda kazanan doğruluk olacaktır. Bundan dolayı ana çizgimizden kopmamalıyız. Güven vermeliyiz insanlara. Sözümüzle, davranışımızla, kişiliğimizle… Bu da bizi daha değerli ve daha dürüst kimse yapar.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...