Dinlenmemek Üzere Yürümeye Karar Verenler Asla Ve Asla Yorulmazlar Sözü İle İlgili Kompozisyon

 

Dinlenmemek Üzere Yürümeye Karar Verenler Asla Ve Asla Yorulmazlar Sözü İle İlgili Kompozisyon


Mustafa Kemal Atatürk dev eseri olan Nutuk’ta “Dinlememek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar demiştir.” Dinlememek üzere yola çıkan kişiler ona göre vatanını ve milletini canından çok seven kişilerdir. Çünkü Mustafa Kemal kendisi dinlememek üzere vatan sevdası peşinde koşmuş, karşısına çıkan her türlü zorluk karşısında yılmamış, yenilmemiş ve büyük işler başarmıştır. 


Bu da onun umutsuz olmadığının, çok çalışkan, kararlı olduğunun ve sabırlı olduğunun göstergesidir. Bir işe başladığımız zaman o işi aşk ile sevmeliyiz ve yürekten yapmalıyız. Hele hele bir de Mustafa Kemal gibi çalışkan, istikrarlı olursak başarı da bizimle olacaktır eninde sonunda. Yeter ki girdiğimiz yoldan geri dönmeyelim,  korkak davranışlarda bulunmayalım ve doğrunun, hakkın, adaletin, bağımsızlığın, bilim ve fennin peşinde koşalım ve kendimizi geliştirelim, ülkemize faydalı bir vatan evladı, onurlu bir vatan evladı olalım. 


Hayata dinlenmek üzere gelenler ise sadece dinlenirler ve en ufak bir çaba göstermedikleri için tembel bir şekilde, başkalarına muhtaç bir şekilde yaşamaya devam ederler ve böyle kimselerin yaşam enerjileri de olmaz, hayata dair umutları da olmaz. Toplumun başına bela olurlar, topluma, vatana, millete hiçbir faydası olmazlar. Onun hangi yaşta olursak olalım çalışmaya, üretmeye devam edelim ve zihnimizi asla boş bırakmayalım ve güzel işlere imza atalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...