Komşularımıza Karşı Nasıl Nazik Olabiliriz?

 

Komşularımıza Karşı Nasıl Nazik Olabiliriz?


“Komşularımızın her birine güler yüzlü davranabilirsek, toplumun huzuru için de adım atmış oluruz. “ der Murat Ertan. Komşularımız bizim en zor yanımızda olan, bizimle ağlayan, bizimle gülen insanlardır. Komşularımız güvenilir ve samimi insanlar olmalıdır. Komşularımıza karşı her zaman nazik davranmalıyız ve onların kalbini kırmamalıyız. 


Onları incitecek söz ve davranışlardan uzak durmalıyız. Onlar açken biz tok yatmamalıyız. Onlar bize bir şey sorduğu zaman nezaketle sorularını cevaplandırmalıyız ve kaba davranışlarda bulunmamalıyız. Her komşu güvenilir, he komşu iyi olmayabilir ama biz yine de kibarlığı elden bırakmamalıyız. Çünkü insana yakışan en önemli erdem nezaketli olması, iyi insan olmadır. Kimi komşularımız vardır ki çok meraklıdır ve her şeyimizi öğrenmek isterler. Böyle komşulara bile nazik olmalıyız ama her şeyimizi de açıkça anlatmamalıyız. Onları terslememeliyiz. Komşu hakkına dikkat etmeliyiz. Onun için evde pişen sıcak bir yemekten onlara da ikram etmeliyiz. 


Kibirli davranmamalıyız. Maddi durumu olmayan komşularımız elimizden geldiği kadar destek olmalıyız ve iyi insan olmak için var olmalıyız. Bizden yardım istediklerinde hemen yardım etmeliyiz,  güzel bir üslup takınmalıyız ve her zaman nazik olmalıyız. Nezaket sahibi insan da bunların hepsini yapar ve sevilen ve sayılan bir kimse olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...