Sorumluluk İle İlgili Özlü Sözler

 

Sorumluluk İle İlgili Özlü Sözler

Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdiğimiz zaman hayatımız da düzenli olur ve işlerimiz yolunda gider. Bunu her insan yaparsa dünyamız daha yaşanılır bir yer olur. Sorumluluğu yerine getirmek kişiyi, değerli kılar ve mutlu eder.


Sorumluluk ile ilgili özlü sözler şunlardır:


“Önemli biri olmanın bedeli, sorumluluktur.” (W. Churchill)

“Kendisini anında bir vazifeye adayabilmek, sorumluluk duygusunun nasıl bir şey olduğunu iyi bilen ruhsal istikrarı ifade eder.” (Dağ Hammarskjöld)

“Düzgün bir insan olabilmek için, sorumluluk üstenen birisi olmak gerekir.” (Antoine de Saint – Exuper)

“Türk insanı; İstikrarlı, kararlı ve azimli olmalıdır. Sorumluluk sahibi olmalı, hizmete talip olmalıdır. Cesur olmalıdır.’’  (Mustafa Kemal Atatürk)

“Sorumlusu olmadığımız şartlara verdiğimiz tepkilerden sorumluyuz.” (Allan Massie)


 “Sahip olduğum en önemli düşünce, Tanrı’ya karşı duyduğum sorumluluk duygum olmuştur.” (Daniel Webster)

“Sorumluluk, kapasite ve güçle el ele yürür” (J G Holland)

Her doğru, insana bir sorumluluk, her fırsat bir zorunluluk ve sahip olduğu her şey de ona bir görev yükler.” (John D. Rockefeller Jr.)

“Sorumluluk, insanı eğitir.” (Wendell Phillips)

“Esas isimiz, uzakta hayal meyal duran bir şeyi görmeye çalışmak değil, önümüzde açıkça duran işi yapmaktır.” (Thomas Cariyle)

“Sorumluluk, her iki ucu da görünmeyen ve yalnızca ortasını görebildiğimiz bir ipe benzer.” (William McFee)

 “İnsan, sadece sorumluluk üstlenerek, zihnini sağlam ve dengeli bir şekilde geliştirebilir.” (John Dewey)

“Çok az şey, bir insana sorumluluk vermek ve ona güvendiğinizi belli etmek kadar onun gelişmesine hizmet eder.” (Booker T. Washington)

“Yalnız yaptıklarınızdan değil, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz.”  (Moliere)

“Sorumluluğu kabul edebilmek, insanın değerinin ölçütüdür.” (Roy L. Smith)

Kişi, sorumluluğum! bir başkasına devredebilir, ama onunla el ele giden karar verme yetkisini devredemez.” (Benvenuto Cellini)


“Bir Lider her şeyden vazgeçebilir; sorumluluk hariç.” (John C. MaxweI)

Önceliklerimiz zorunluluklarımızdan daha büyük olamaz. Haklarımız, sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz sürece korunurlar.” (John F. Kennedy)

“Kişinin sahip olduğu erdemler ya da bilgelik kendisini nadiren mutlu etse de, budalalıkları ve kötü huyları başkalarını sıkça mutsuz eder.” (Samuel Johnson)

“Hepiniz çobansınız ve hepiniz elinizin altındakilerden sorumlusunuz. Yönetici bir çobandır. Erkek, aile halkının çobanıdır. Kadın, kocasının evi ve çocukları için çobandır. Hepiniz çobansınız ve hepiniz çobanlık yaptıklarınızdan sorumlusunuz.” Hz Muhammed

“Yüce Allah, iyilik ve kötülükleri takdir edip yazdıktan sonra bunların iyi ve kötü oluşunu şöyle açıkladı: “Kim bir iyilik yapmaya niyet eder de yapmazsa Allah katında bu iyi niyete tam bir iyilik yazar. İyilik yapmak ister ve yaparsa Allah bu kimseye on katından yedi yüz katına kadar hatta daha fazla sevap yazar. Bir kimse kötü bir şey yapmak ister fakat bundan vazgeçerse Allah bu kimseye tam bir iyilik sevabı yazar. Kötü bir fiil yapmayı ister ve yaparsa ona bu yüzden bir tek kötülük günahı yazar.” Hz Muhammed

“İnsan ırkının büyük çoğunluğu, tek basma eyleme geçme sorumluluğundan, kaçma eğilimi göstermektedir” (Francis Galton)

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...