Adalet İle İlgili Kıssadan Hisse

 

Adalet İle İlgili Kıssadan Hisse


Çok eski yıllarda İngiltere’de bir gelenek varmış. Bu gelenek şu şekildeymiş. Sıradan bir vatandaş öldüğünde kilisenin çanı bir kez çalınır ve bu herkese duyurulurmuş. Bir asil öldüğünde kilisenin çanı iki kez çalınırmış. Kralın bir yakını öldüğünde üç kez, Karl öldüğü takdirde ise dört kez çalınırmış. Günün birinde, herklesin hak aramak için sığındığı mahkeme, bir vatandaşı haksız yere mahkum etmiş ve kilisenin çanı tam beş kez çalmış. Ahali merak içinde kalıp, papaza koşmuş.

 

“Ey Papaz Efendi, kraldan daha önemli biri var mı ki, o ölünce çan beş kez çalınsın.”

Papaz yanıt vermiş:

“Kraldan daha önemli bir şey var!...

“Adalet öldü.”


Not: Bir ülkede adalet ölmüşse o ülkeden hayır beklememek gerekir. Çünkü adaletin olmadığı yerde kaos olur, toplum içindeki mutlu ve huzurlu gümnler sona erer. Onun için başta yöneticile rolmak üzere herkes adalete önem vermeli, birinin hakkı herkesin hakkı gibi düşülmelidir. Haksızlık karşısında susulmamalı, adalet her daim yaşatılmalıdır. Bu kıssadan hisse de adaletin önemini, kıymetni anlatan güzel bir yazıydı.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...