Baba Oğul İle İlgili Özdeyişler

 

Baba Oğul İle İlgili Özdeyişler


Baba ve oğulları arasında özel bir ilişki vardır. Babalar çocuklarına çok düşkündürler. Bunun için de her zaman onların iyiliğini ister ama evlatlar bazen babalarını yanlış anlayıp burnunun dikine gidebilirler. Oysa babalar hayatın her türlü zorluğundan geçmiş, deneyimli kimselerdir. Bunun için çocuklar babalarına saygılı olmalı, onları dinlemeli ve babalarını örnek almalıdır. Baba oğlu ilişkisi ile ilgili sözler kısaca şunlardır:


“Yoksulluk kaç gün sürer baba? 40 gün oğul! 40 günden sonra zengin olur muyuz? Yok oğul, alışırız.”

“Baba oğluna dedi ki; yavrum, gittiğin yola dikkat et! Oğlu babasına yanıt verdi: Babacığım, lütfen sen dikkatli ol. Çünkü ben senin adımlarını takip ediyorum.”

“Barışta oğullar babalarını savaşta babalar oğullarını gömer.” Krezus.


“Bir baba oğlunun çocuk olduğunu anlamaz kendisi unutkan ve ihmalci olabilir ve o bu kusurlarından ötürü kendini affedebilir fakat oğlunun kendisinden daha üstün olmasını ister babasının aynı olmasını değil onu daha ileriye götürmesini aşmasını ister.” Alain.

“Bizleri baba-oğul yapan; etle kemik değil, yürektir.” Friedrich Schiller

“Babam beni oğlum diye kucakladığı zaman kendimi taç giymiş bir padişah zannederim.” Zübeyir Gündüzalp.


“Sen, babanın hakkına riayet edersen, oğlun da senin hakkına riayet eder.” Hz. Ali.

“Bir baba evladına soğuk ve mesafeli gibi görünebilir ama bir babanın yüreği sıcacıktır, evladına uzak görünüp en yakın olandır.”

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...