Alın Teri İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız.

 

Alın Teri İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız.

 

“Hiç kimse elinin kazandığından daha hayırlı ve tatlı bir yiyecek yememiştir. Allah’ın peygamberi Davud da (A.S.) bizzat çalışarak elinin emeğini yerdi.” der. Buhari. Gerçekten de alın teri ile kazanılan yiyecek insanı daha mutlu hissettirir ve kişi kendini daha özgüvenli, daha saygıdeğer bir konuma ulaştırır. Alın teri insanın kendi emeği ile kazandığı her şeydir. Bunun için alın teri ile kazanılan şeyler belirli bir emek gerektirir.


 Evde yatarak hiçbir şeye ulaşamayız. Çünkü hazır yemek, yan gelip yatmak kişiyi tembelleştirir ve aşırı konfor da kişinin zihninin ve bedeninin çürümesine neden olur. Oysa çalışmak, alın teri ile para kazanmak ve kimseye muhtaç olmadan dimdik durabilmek kişiyi daha onurlu ve daha özgür bir kimse yapar. Alın teri olmadan kazanılan para haram  paradır  ve o para bir işe yaramaz. Kişiye fayda sağlamaz ancak zarar veriri haram para. Onun için helal yoldan para kazanmaya çalışmalıyız. Örneğin gireceğimiz sınava kendi emeğimiz ile çalışmalıyız ve günler öncesinden hazırlanmalıyız.


 Çalışan arkadaşımızdan kopya çekerek aldığımız yüksek notlar akın teri değildir. Emek hırsızlığıdır, başkasının alın terini yok saymadır. Bunların olmaması için kendi bileğimizin hakkı ile kazanmalı ve kazandığımız parayı da zevkle harcayıp hayattan tat almaya bakmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...